Vraag nu online je lening aan!

lening

Gelukkig hebben we sinds de komst van het internet, het gemak dat we via zowat elke website van een bank ook een lening kunnen aanvragen. Even snel online via je laptop of tablet een aanvraag doen, het kan in een kwestie van minuten. Je hoeft zelfs niet persoonlijk naar een bank te gaan om een lening in orde te maken. Na een online aanvraag krijg je een contract thuis gestuurd, dit dien je te ondertekenen en terug te sturen naar het adres van de bank. In enkele dagen kan alles dus in orde zijn.

Online lening aanvragen? Klik hier!

De tijd dat je een afspraak in een bank kantoor moest maken met de bank directeur, is al even achter de rug. Je wist niet goed hoe zo een gesprek zou verlopen en je wist ook niet aan welke voorwaarden een lening moest voldoen. Zonder internet kon je niet zo snel alle info opzoeken en moest je elke bank bezoeken om te vergelijken en uiteindelijk een keuze maken op basis van te weinig factoren. Nu kan je snel alle websites bezoeken, snel even een simulatie uitvoeren en in een paar minuten heb je een lening gevonden met de laagste kosten.

Dat is wel een belangrijk gegeven, iets wat veel mensen onderschatten, de kosten op een lening. Een lening kost ook geld, de maandelijkse afbetalingen zijn een deel lening en een deel kosten die je terugbetaald. Hoe lager die kosten, hoe minder je dus ook zal terug betalen. Als je graag wat geld extra opzij kan zetten, dan vergelijk je best zoveel mogelijk leningen om zo de beste lening met de laagste kosten te vinden. De kosten zijn altijd vermeld als JKP. Dit is een percentage die je te zien krijgt bij de lening simulator. Een bank is verplicht het JKP altijd te vermelden zodat jij als potentiële klant een direct beeld hebt van de maandelijkse kost.

Indien je voor een auto of huis wil lenen, dan betaal je al snel enkele jaren af. Dan is het zeker belangrijk om de kosten van je lening zo laag mogelijk te houden. Zo betaal je maandelijks minder af, maar kan je toch dezelfde aankoop verrichten. De ene bank is de andere niet op dat vlak, je hebt banken met een interessante JKP en andere banken die dan weer duurder uitvallen. Dat is uiteindelijk een persoonlijke keuze.

Vaak kan je een lager JKP bespreken als je al een zichtrekening hebt staan bij de bank, of je familie is er ook klant. Dan kan je best een afspraak maken en in een gesprek onderhandelen over een zo laag mogelijk JKP. Zeker de moeite waard om dit te doen, als je voor een groot bedrag wil lenen. Een bank zal zeker naar je luisteren als je een sterk dossier kan voorleggen. Met een sterk dossier bedoelen we dat je wat geld zelf kan inbrengen om bijvoorbeeld een huis te kopen. Als je daarnaast ook nog een degelijk inkomen kan voorleggen, dan is een bank vaak wel snel overtuigd om je een goed aanbod te doen. Laat je niet van de wijs brengen door mooie praatjes, maar focus je op de uitkomst en zorg voor een lening waar jij je goed bij voelt.

Als je leent voor een huis of auto, dan kan je de lening op naam van jou en je partner zetten. Dit speelt zeker mee omdat het inkomen dan samengeteld zal worden en je zo maandelijks meer kan afbetalen. Zo ziet een bank ook hoeveel je maandelijks nog kan opzij zetten en toch nog voldoende zal overhouden om van te leven. De regel is dat je 2/3e van je inkomen moet overhouden om andere levenskosten mee te betalen. Daarmee bedoelen we voedsel, verwarming, water, verzekeringen en dergelijke meer.

Klik hier om je lening online aan te vragen!

Een lening online aanvragen, dat kan je dus makkelijk en snel zelf in orde maken. Je hoeft vaak niet ver te zoeken op de website van een bank om alle lening informatie te vinden. Het staat ook steeds duidelijk vermeld waar je een lening simulatie kan uitvoeren en zo een eerste stap zetten richting de lening aanvraag in orde te maken. Heb je de keuze gemaakt, dan kan je de simulatie omzetten in een definitieve aanvraag en alles in orde te maken door alle gevraagde gegevens in te vullen. Deze komen bij de bank aan, en zullen dan bekeken worden. Bij goedkeuring of weigering zal je snel op de hoogte gesteld worden. Bij goedkeuring kan je vrij snel over het geld beschikken en de aankoop doen van een huis, auto, of ander product je op dat moment nodig hebt.

Let op: geld lenen kost ook geld.