Zo kan je besparen bij het aanvragen van je lening!

lening

Vraag je je af of je kan besparen op een lening? Uiteraard kan dat, en in dit artikel vertellen we je hoe dat kan. Het leven is al duur genoeg en we sparen graag een centje uit waar het kan. Je gaat bewust om met je uitgaven, zoals de boodschappen in de winkel. Je zal de voorkeur hebben om een gelijkaardig product te kopen, maar aan een lagere prijs. Dit gaat zeker op voor gebruiksgoederen, maar ook voor leningen.

Besparen op je lening? Klik hier.!

Leen je voor de aankoop van een huis of de bouw van een huis, dan spreek je over grote bedragen. Een som geld die je niet in één keer kan betalen en dus moet je naar de bank. Ook om een auto te kopen moet je vaak gaan lenen. Tenzij je een vette spaarpot hebt kan je al deze zaken zelf bekostigen. Maar vaak loopt het anders en heb je dus geld nodig van de bank. Een lening is handig, in die zin dat jij over het geld kan beschikken en op eigen tempo terug betalen aan de bank. Het spreekt voor zich dat je voor die lening ook kosten zal moeten betalen.

Een lening voor een woning, daar komen heel wat kosten bij. De rente die je moet betalen is voor de gehele duurtijd van de lening. Op een bedrag van bijvoorbeeld 200.000 euro betaal je dus heel wat kosten. Hoe lager die rente, hoe minder je zal moeten terug betalen. Bij een auto spreken we van het JKP. Dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage, hiermee weet je hoeveel er jaarlijks bijkomt aan kosten voor de autolening. Andere leningen hebben ook kosten, je kan handig en snel zien hoeveel je per lening moet betalen.

Elke bank heeft een lening simulator op hun website staan. Daar geef je de reden van lening in, de tijd die je wenst af te betalen en het maandelijks bedrag dat voor jou haalbaar lijkt. In enkele klikken heb je dus een resultaat en zie je hoeveel jouw project zal kosten. Zo een berekening is helemaal vrijblijvend en zonder enige gevolgen voor jou. Het grote voordeel hiervan is, dat je alle banken kan vergelijken. Je vergelijkt handig en snel alle kosten en zo zie je welke bank de goedkoopste lening heeft.

Vooraleer je een lening wil aanvragen, moet je wel weten dat er enkele voorwaarden aan vast hangen. Een bank wil een garantie dat jij de lening ook kan terug betalen. Daarom heb je een vast loon nodig. Als je dus een vast contract hebt bij een werkgever hoef je je geen zorgen te maken. Als je de bank een loonfiche kan overhandigen met deze gegevens op, dan kan je er vrij zeker van zijn dat je de lening zal krijgen. Uiteraard rekening houdende met je uitgaven. Heb je nog andere leningen lopen of vaste kosten zoals een alimentatie. Dan moet je die ook vermelden. Zo weet een bank precies hoeveel jij elke maand opzij kan zetten. De regel dat er 1/3e van je inkomen naar leningen kan gaan is nog altijd actief, al zien we voor woonleningen dat dit vaak soepeler is.

Leen je alleen of met je partner? Ook dit kan een verschil maken. Als je samen met je man of vrouw leent, dan zal de bank de inkomens samen tellen en op basis daarvan bekijken hoeveel je maandelijks kan lenen. Dit vergroot dus de kans dat je een lening kan krijgen, maar ga altijd onderling na of je wel samen wenst te lenen. Indien er bij problemen één van de partners de lening niet meer kan terug betalen, kan dit voor nare situaties zorgen. Samen een lening aanvragen kan handig zijn als je voor een woning of auto wenst te lenen.

Er is dus een snelle manier om te besparen op een lening. En je kan het volledig zelf doen in het comfort van je eigen zetel. Gewoon via de computer de websites van de banken bezoeken en de lening simulator zijn werk laten doen. Het is er voor gemaakt en het kan een eerste stap zijn om de lening ook effectief aan te vragen. In sommige gevallen kan je een lening volledig online aanvragen. Sowieso krijg je een papieren contract toegestuurd als je een goedkeuring krijgt voor de lening.

Besparen op je lening: lees er hier alles over!

De beslissing nemen om te lenen, dat is iets waar je goed moet over nadenken, want het is een extra maandelijkse kost. Maar je kan het allemaal zo makkelijk berekenen en zien hoeveel jij persoonlijk aankan om terug te betalen.

Let op: geld lenen kost ook geld.