Studeren kost heel wat geld tegenwoordig. Niet alleen de inschrijving, maar ook alle boeken en schoolgerief dat je moet aankopen. Het is al een heuse investering op zich, die je niet altijd kan bekostigen. Je ouders kunnen mogelijk wel inspringen, maar als ook daar een tekort is dan moet je naar iets anders op zoek. Laat het je niet van de wijs brengen en weet dat er zeker een oplossing is. Banken bijvoorbeeld, bieden studiefinancieringen aan, dit is om studenten het nodige geld te geven zodat zij hun studies zonder problemen kunnen verder zetten.

Vind nu de goedkoopste lening!

Ook al lijkt het dat tijdens de studies je nog geen echte verantwoordelijkheden hebt, de kosten lopen wel al op. En daar heb je niet altijd een overzicht van. Welke kosten heb je op korte termijn en welke op langere termijn. Dat is vaak moeilijk in te schatten. En als je inkomsten niet gelijk lopen met die uitgaven dan kan je deze niet meer betalen. Een oplossing is een studiefinanciering. Je zal hier misschien al aan gedacht hebben door het zien van een film. Daar komt dat ook wel eens ter sprake. In België lijkt dat nog niet zo in, maar het tegendeel is wel waar. Je kan een bank aanspreken voor dit soort lening. Je gaat het best te werk door zoveel mogelijk banken te vergelijken. Enkel zo kom je meer te weten over de werkwijze, de voorwaarden en de kosten. Want je moet ook rekening houden met de kosten die je extra moet afbetalen met de studiefinanciering. Hoeveel die kosten zijn hangen af van het bedrag dat je wenst te lenen en de duurtijd van de lening. Dus net zoals elke andere vorm van een lening krijg je te maken met een JKP of jaarlijks kosten percentage. Hoe minder je wil afbetalen per maand, hoe lager dat percentage dus moet zijn. Via het internet kan je zelf al simulaties uitvoeren die je direct alles berekenen, de afbetaling inclusief de kosten die je erbij krijgt.

Vind nu de goedkoopste lening!

De kosten zijn onvermijdelijk, bij elke bank zal je deze moeten betalen. Als jij de laagste afbetaling wil hebben dan moet je zo veel mogelijk banken vergelijken door simulaties uit te voeren op de websites van banken. Deze zijn geheel gratis en vrijblijvend en geven je een direct beeld van de situatie. Zo kan je ook direct inschatten of de afbetaling wel zal lukken. Maar banken zullen zelf ook de berekening maken van de mogelijkheden. De 1/3e regel, waar je niet meer dan dat percentage kan lenen volgens je inkomsten. Dit om situaties te vermijden dat je de lening niet kan afbetalen. En je moet nog voldoende centen overhouden om andere zaken te kunnen betalen. Het leven is duur geworden en banken willen dat klanten niet in de problemen komen. Maar banken willen zelf ook het risico in een klant zo laag mogelijk houden.