Een populaire vorm van krediet is doorlopend krediet. Wat wil dit precies zeggen en welke voordelen heb je eraan? Het komt er op neer dat je steeds geld op je bankrekening hebt staan. Je moet uiteraard de aanvraag bij de bank doen en indien zij groen licht geven krijg het geld op de rekening. Uiteraard moet je zelf ook nog aan de voorwaarden voldoen, maar daar zal de bank je wel wegwijs in maken. Je hoeft eigenlijk niet meer naar de bank toe om informatie te bekomen over een doorlopend krediet, je kan makkelijk via het internet ook alles doen.

Vind nu de goedkoopste lening!

Banken geven nu weer meer leningen en kredieten na de financiële crisis, maar ze bekijken nog steeds het risico in een nieuwe klant. Kan je een nieuwe lening wel aan en kan je alles vlot terug betalen? Indien niet dan zal je geen goed nieuws krijgen van de bank. Maar als je wel een goed dossier kan voorleggen dan mag je wel groen licht verwachten. Je kan een bank overtuigen door enkele zaken in orde te hebben. Zo moet je een loonfiche kunnen voorleggen, met liefst een voltijds contract. Zo weet de bank dat je maandelijkse inkomsten hebt en hebben ze zekerheid dat je de lening ook kan terug betalen.

Een doorlopend krediet werkt iets anders dan een gewone lening. Je neemt namelijk een deel geld op, bijvoorbeeld 8000 euro. Je gebruikt een deel van het geld, dan zorgt de bank dat dat bedrag steeds weer op je rekening blijft staan. En je zal dus een afbetaling doen op het opgenomen bedrag. Maar jij hebt steeds wel dat bedrag op je rekening staan. Dus je hebt de zekerheid dat je over een degelijke som geld kan beschikken. Dat geeft heel wat zekerheid en is best wel handig te noemen. Hoe kan je zo een doorlopend krediet aanvragen.

Dat kan door naar een bankkantoor te stappen, maar ook door het internet op een goede manier te gebruiken. Banken hebben allen een uitgebreide website ter beschikking en daar kan je als potentiële klant heel wat informatie op vinden. Maar je kan ook berekenen wat de kosten zijn van een doorlopend krediet. Eens je een dienst afneemt bij een bank dan betaal je nu eenmaal kosten. Zo gaat dat met bankzaken.

Vind nu de goedkoopste lening!

Maak dus een berekening van je doorlopend krediet, zodat je op voorhand weet hoeveel je maandelijks moet afbetalen. Is dat mogelijk volgens je loon? Ook dat kan je zelf berekenen. Banken staan toe om 1/3e van je inkomsten te laten spenderen aan leningen. Je kan dus al je inkomsten samen tellen, die van jezelf en eventueel je partner en dat delen door drie. Nu weet je hoeveel je kan lenen. De aanvraag kan je indien gewenst ook de aanvraag via de website doorsturen. De bank zal dan bekijken wat de mogelijkheden zijn en je snel laten weten of je het doorlopende krediet aankan.