In principe is het niet mogelijk om een lening aan te vragen zonder inkomsten. Een bank wil zekerheid en het risico zo laag mogelijk houden als het gaat over een lening uitgeven. Het is immers steeds een groot bedrag dat iemand wil lenen en als je geen zekerheid kan bieden om de terug betaling vlekkeloos te doen dan zal de bank de aanvraag niet goedkeuren. Er zijn natuurlijk altijd manieren om toch een lening te verkrijgen ook al heb je geen inkomsten of een vaste job. Dat bespreken we verder in dit artikel, dus lees verder en ontdek er alles over.

Vind nu de goedkoopste lening!

Het is nog nooit anders geweest bij banken, het risico bij een nieuwe klant en een dienst die hij of zij afneemt moet zo laag mogelijk blijven. Jij moet de bank dus overtuigen dat je een goede klant zal zijn en alles netjes kan terug betalen. Bij een groot bedrag zoals bijvoorbeeld een autolening of zelfs een woonlening moet je niet denken dat je een lening kan aanvragen zonder inkomsten. Dan zal je snel een ‘nee’ als antwoord krijgen. Dan moet je eerst aan de slag om een vaste job te vinden en op die manier de bank overtuigen. Maar niet voor alle leningen heb je een vaste job nodig, zo bestaat er de minilening of minikrediet. Nog niet zo lang in het aanbod van banken, dus mogelijk heb je er nog niet van gehoord. Maar als je een klein bedrag nodig hebt dan zit je dus met een minilening wel goed. Je kan bedragen van 50 tot 1000 euro lenen. Dan heb je ook een kleinere afbetaling, maar dat werkt net anders dan klassieke leningen. Het is namelijk zo dat je de terugbetaling in één keer moet doen en binnen een korte termijn. Net omdat het bedrag zo laag is mag je niet verwachten dat je vele maanden krijgt om af te betalen. Als je nu 100 euro leent, dan moet je die binnen de maand terug betalen inclusief de kosten. De kosten liggen ook al op voorhand vast. Hier werken ze niet met een kostenpercentage, maar met een vaste kost van een aantal euro’s. Zo weet je op voorhand alles hoe het in mekaar zit en waar je je aan mag verwachten.

Vind nu de goedkoopste lening!

Het gaat dan wel maar over een beperkt bedrag, met een minilening kan je dus toch een lening aanvragen zonder inkomsten. En daar gaat het uiteindelijk over. Je kan naar een bank stappen voor meer informatie maar je kan ook via de website van eender welke bank informatie vinden en eventueel een aanvraag indienen. Je moet de bank dan wat tijd geven om je aanvraag te verwerken, maar als alles in orde komt heb je het geld ook zeer snel op je bankrekening.