Het is altijd al mogelijk geweest om met twee te lenen. Je partner en jij kunnen samen naar een bank stappen en een lening aanvraag indienen. Het is trouwens interessanter want met twee kan je meer lenen dan mocht je alleen een aanvraag doen. Hoe dat allemaal in mekaar zit? Lees gewoon het artikel verder. Banken willen natuurlijk zekerheid als ze een lening moeten geven. Dat heeft allemaal te maken met het risico dat een bank dan heeft. Dat willen ze zo laag mogelijk houden.

Vraag hier je lening aan!

Banken willen zich steeds veilig stellen. Het aantal mensen die een lening aanvragen en deze uiteindelijk niet kunnen terug betalen is aanzienlijk. Vandaar dat een bank steeds het risico zal bekijken bij een lening aanvraag, ook van een duo. Aangezien jij geld krijgt om te spenderen aan eender welk project wil de bank weten of je de lening wel kan terug betalen. De eerste vraag die je dan zal krijgen hoeveel de inkomsten zijn en of er een vaste job is. Indien ja op beide vragen dan mag je een positief antwoord verwachten van de bank. Werkt er maar één persoon van de twee, dan zal de berekening alweer anders zijn voor de bank. Of heb je maar een tijdelijk contract bij een werkgever, dat kan ook meespelen in de beslissing van de bank. Het risico moet zo laag mogelijk zijn, dus jij moet alle troeven op tafel leggen. Voor een persoonlijke lening, auto lening of woonlening gaat het toch over grote tot zeer grote bedragen. Het is niet enkel belangrijk voor de bank, maar ook voor jullie als koppel. Je wil een lening die je met gemak kan terug betalen.

Een bank heeft een algemene regel dat er 1/3e van het totale inkomen uitgegeven kan worden naar leningen. Dat zijn dus alle leningen samen. Dan worden de beide inkomens samen genomen tot 1 bedrag. Daarvan 1/3e kan je dan uitgeven aan de leningen. Bij vele gezinnen zijn er vaak een woonlening en een autolening. Eventueel nog een persoonlijke lening indien er nog ruimte voor is. De reden dat die regel er is, is omdat veel mensen niet beseffen dat ze na het terug betalen van de lening ook nog moeten leven. Boodschappen doen, hobby’s betalen, auto onderhoud, water, elektriciteit en verwarming kosten ook heel wat geld maandelijks. Je moet dus je budget op orde hebben.

Om zelf te berekenen wat je kan lenen kan je naar een bank gaan, maar ook via de website van een bank een lening simulatie uitvoeren. Dat kost je niets en kan je vanuit je eigen huis doen. Even de laptop openen en je kan al beginnen. Kies een bedrag en looptijd van de lening en je hebt al onmiddellijk resultaat. Wens je de lening ook aan te vragen via de website? Dat kan ook al dezer dagen. Alle gemak voor de klant, zo denken ze bij banken.

Vraag hier je lening aan!