Als koppel neem je samen de beslissingen. Over alles wat met het huishouden te maken heeft. En daar hoort ook het financiële bij. De inkomsten en uitgaven die je hebt en maakt. Die bepalen veel van wat je maandelijks koopt en wil uitgeven. Je kan niet meer uitgeven dan je inkomsten. Tenzij je een duo lening wil aanvragen. Dan leen je geld om een project te financieren. Dat kan gaan over een auto of een woning of een andere zaak die je wil betalen. Informeer daarom bij een bank naar keuze die je een geschikte lening kan geven.

Vraag hier je lening aan!

Iedereen heeft dromen en wensen die hij in vervulling wil zien gaan. Maar vaak kosten die heel wat geld, geld dat je zelf niet kan ophoesten. Zoals een auto kopen gaat vaak over een groot bedrag, dan moet je een lening aanvragen. Een woning gaat nog eens over een pak meer geld. Dan kan je best als duo een lening aanvragen. Banken zullen je graag informeren over de mogelijkheden. Als je met twee personen één lening aanvraagt dan stijgen je kansen op een goedkeuring en kan je ook meer lenen dan dat je alleen zou lenen. Als je in een bankkantoor zit zal de bediende je vragen wat de huidige inkomsten zijn. Als beide partners inkomsten hebben en een voltijdse job kan je er van uitgaan dat de bank groen licht zal geven bij de aanvraag. Maar een bank wil wel zekerheid en het risico zo laag mogelijk houden. Ze willen zekerheid dat jullie als duo de lening zullen terug betalen. Als je loonfiches kan voorleggen dan heeft de bank voldoende bewijs. Maar heb je ook nog andere uitgaven zoals andere leningen of alimentatie te betalen. Die zaken gaan mee in de berekening. Want er is een algemene regel waar je 1/3e van de totale inkomsten, van beide partners dus, kan uitgeven aan leningen en alimentatie.

Die regel is er om klanten te beschermen tegen zichzelf. Niet iedereen kan goed met geld overweg en het geld goed beheren. Daarom hebben ze een maximum gezet op wat ieder kan lenen. De ene bank is losser in die 1/3e regel dan de andere. Dat kan je ondervinden als je een gesprek hebt met de bankbediende. Je kan ook informatie en lening simulaties uitvoeren via de website van een bank. Dan hoef je niet het huis uit te komen en kan je zo alles bekijken. Het is een handige en snelle manier om al een eerste inzicht te krijgen in de lening aanvragen.

Dus om te besluiten, als je inkomsten hebt en geen grote uitgaven zoals andere leningen, kan je als duo een lening aanvragen. De bank zal nog steeds berekenen wat de mogelijkheden zijn volgens jullie situatie. Dat is altijd zo, want een bank wil zich indekken en het risico zo laag mogelijk houden.

Vraag hier je lening aan!