Een persoonlijke lening is al een hele tijd een populaire vorm om geld te ontvangen van een bank. Naast de woonlening en autolening is dit een van de meest bekende ook. Je kan er eender welk project mee financieren en dat kan handig zijn. De bank zal mogelijk wel willen weten waaraan je het geld wil besteden. Maar in grote lijnen kan je de beslissing zelf maken. Bij de aanvraag moet je dan opgeven wat de reden is. Maar je kan ook een persoonlijke lening zonder voorwerp aanvragen. Dan vraag je een som geld van de bank en beslis jij wat je ermee doet.

Vraag hier je lening aan!

Het wil natuurlijk niet zeggen dat je een persoonlijke lening kan aanvragen om een financiële put op te vullen of het te investeren in iets waarvoor het eigenlijk niet mag. Je kan het wel gebruiken om een reis mee te betalen, een ander project dat je wil uitvoeren, of gewoon om wat extra cash op je rekening te hebben. Je zal zien dat je per bank kan kiezen waarvoor je de persoonlijke lening wil gebruiken. Hier kan ook een verschil aanhangen als het aankomt op de kosten van de lening. Want die zitten er ook nog bij natuurlijk. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ bestaat niet zomaar. Naast het ontleende kapitaal betaal je dus ook kosten terug aan de bank. Deze kosten betaal je samen met een deel kapitaal maandelijks terug. De ene bank rekent minder kosten aan dan de andere bank, dus hier moet je in vergelijken. Dat kan je doen door naar bankkantoren te gaan en een gesprek te voeren met een bediende. Maar als het makkelijker en vooral sneller moet gaan, dan open je gewoon de laptop bij je thuis en surf je naar de website van een bank.

Alle banken hebben tegenwoordig een uitgebreide website waar je alle info kan vinden. Lees alles eens goed door zodat je van alles op de hoogte bent. Naast de info kan je ook lening simulaties uitvoeren. Deze kosten je niets en geven je een perfect beeld van wat de lening je zal kosten. Geef een bedrag in dat je wenst te lenen en de termijn van afbetaling. Als resultaat zie je dan een bedrag verschijnen welke je maandelijks moet terug betalen aan de bank. Dat bedrag omvat ook al de kosten. Kijk goed naar het JKP of Jaarlijks Kosten Percentage, dat zal de kosten bepalen van de persoonlijke lening. Ga niet bij de eerste simulatie de persoonlijke lening aanvragen, maar kijk nog naar enkele andere banken. Zo kan je de kosten en voorwaarden vergelijken en de juiste keuze maken.

Je gaat de lening immers aan voor enkele jaren, een maandelijkse afbetaling die je moet zien te betalen. Bij de aanvraag zal een bank bekijken wat je mogelijkheden zijn aan de hand van je inkomsten en uitgaven. Het is allemaal zo makkelijk tegenwoordig om een persoonlijke lening aan te vragen.

Vraag hier je lening aan!