Het internet brengt ons dagelijks zoveel voordelen, dat we er eigenlijk niet meer bij stilstaan. Het online winkelen zit al even in de lift, ook in België. We maken dagelijks een inhaalbeweging tegenover onze noorderburen, ook al staan zij nog voor ons op dat vlak. Maar banken hebben het internet ook al volop ingezet om nieuwe klanten te lokken. Of toch op zijn minst om ze te informeren. Via een uitgebreide website kan je naast informatie ook een krediet aanvragen. In enkele stappen heb je een online lening vast, zonder je huis voor uit te komen.

Vind nu de goedkoopste lening!

Dankzij de computer kunnen we dus heel wat zaken in orde maken. Van kledij kopen tot reizen boeken en ga zo maar door. Waar we het in dit artikel over gaan hebben is een krediet aanvragen via het internet. Het kan makkelijk, is snel in orde en als je het goed doet heb je je ook wat voordeel gedaan. Vooraleer je een lening gaat aanvragen bekijk eerst de kosten die erbij komen per bank. Dit kan je doen aan de hand van een online lening simulatie. Voor het bedrag in welke je wil lenen en hoeveel maanden je wenst af te betalen. Met een klik zie je het resultaat verschijnen, een bedrag welke je maandelijks zal moeten afbetalen. Hier zitten alle kosten al in. Banken zijn namelijk verplicht alle kosten en kosten percentages te vermelden bij elke vorm van communicatie. Dus ook via hun website moet alles duidelijk vermeld staan. Als je nu enkele banken gaat vergelijken met die simulaties zal je zien dat de ene bank wat meer kosten aanrekent dan de andere. Jij kiest het best voor de bank met de laagste kosten voor een krediet.
Vind nu de goedkoopste lening!

Moet je dan alle bankzaken verhuizen als je bij een nieuwe bank een krediet aanvraagt? Neen, je kan je bankrekening en bankkaarten behouden bij je vaste huisbank en een krediet aanvragen bij een andere bank. Via domiciliering zal de afbetaling dan geregeld worden. Jij hebt daar geen omkijken meer naar als klant. Voor de gehele duurtijd van de lening moet je gewoon maar zien dat er voldoende geld op de rekening staat. Het is dus wel de bedoeling dat je de bank kan overtuigen de kredietaanvraag goed te keuren. Dat kan je doen door aan te tonen dat je een vaste job hebt en dus ook vaste inkomsten. Hoe hoger die inkomsten zijn hoe meer geld je kan lenen. Maar een bank wil ook je uitgave kant zien. Dat zijn andere lopende leningen en alimentatie die je moet betalen. 1/3e van je inkomsten kan je aan die zaken spenderen. De rest moet je overhouden om boodschappen mee te doen en al je andere facturen te kunnen betalen. Hou dat goed in de gaten want je wil niet in problemen komen op dat vlak. De bank zal dit ook controleren bij de krediet aanvraag.