Banken kan je ook vergelijken op hun aanbod van diensten. En dan vooral over de kosten die ze vragen voor die diensten. Je kan bij elke bank een bankkaart en rekeningen krijgen. Maar de ene bank zal je meer kosten aanrekenen dan de andere. En dat is ook zo voor een online krediet. Er is wel een voordeel dat jij kan uitspelen als klant en dat is dat je de kosten kan vergelijken. Je hoeft hiervoor niet naar een bankkantoor, maar wel naar je eigen bureau of de zetel. Neem de laptop erbij en bezoek enkele banken websites. Op een mum van tijd heb je de beste voorwaarden gevonden voor een online krediet.
Vind nu de goedkoopste lening!

Als je wil vergelijken bij alle banken dan kan dat veel tijd in beslag nemen. Dat denk je maar, via het internet kan je alle banken snel bereiken. Want de banken zetten alle informatie op hun website, maar je kan ook zelf berekenen wat de kosten zullen zijn. Via een online lening simulatie reken je dat makkelijk uit. Ingeven hoeveel euro je wenst te lenen en het aantal maanden dat je wil afbetalen. Kies je voor veel maanden dan zal het maandbedrag lager liggen, maar betaal je ook meer kosten. Ligt het aantal maanden lager, dan is het maandbedrag wat hoger, maar betaal je net minder kosten. Dat moet je maar bekijken bij de aanvraag zelf, hoeveel je financiële situatie aankan en hoe je dat wenst te doen. Eens je de online aanvraag van een krediet doet moet je de bank ook bewijzen dat je de lening kan terug betalen. Dat kan aan de hand van loonfiches van jezelf en eventueel je partner. Als je met twee leent dan heb je een sterker dossier, want dan kan je meer lenen en ook meer af betalen. Hou dus je loonfiches van de laatste maanden bij voor als je een krediet wil aanvragen.

Vind nu de goedkoopste lening!

Met het ingeven van je naam, adres, werksituatie en andere gevraagde zaken, ben je al klaar met een online krediet aan te vragen. Nu is het wachten op antwoord van de bank. Dat gaat normaal gezien heel snel. Op enkele dagen kan alles al rond zijn, als je dossier in orde is. Een bank wil het risico in een klant steeds zo laag mogelijk houden. Dat wil zeggen dat ze zekerheid willen dat je de lening volledig kan terug betalen. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ bestaat niet zomaar. Het kan niet zijn dat banken leningen geven aan mensen die ze niet kunnen terug betalen. Daar moet jij dus zelf de verantwoordelijkheid voor nemen en zorgen dat je alles kan terug betalen. Maar ook zelf eens de rekening maken op voorhand. Banken laten toe tot 1/3e van de inkomsten naar leningen te laten gaan. Dus je moet nog voldoende geld overhouden om van te leven. Dat is een belangrijke regel die je niet uit het oog mag verliezen.