Op een lening betaal je altijd heel wat kosten, maar je hebt ook een 0% lening, geen kosten dus. Klinkt dat interessant in de oren? Waarschijnlijk wel, want zo bespaar je geld op de ganse operatie en dat maakt het nog eens zo interessant. Iedereen heeft al de nodige kosten die maandelijks terug komen, de facturen volgen mekaar snel op. Dan is het handig om met een 0% lening minder af te betalen op een maand. Hoe je zo een lening kan te pakken krijgen en voor welke doeleinden ontdek je verder in dit artikel.

Vraag hier je lening aan!

Iets wat veel mensen nog niet goed weten is dat je kosten moet betalen op een lening. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is net daarom in het leven geroepen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden kan je op de websites van banken gaan kijken en leningen simuleren. Zo zie je wat de lening je maandelijks zal kosten en hoeveel kosten erbij komen. Je ziet steeds een jaarlijks kosten percentage staan, en het is de logica zelve, hoe lager dat percentage hoe minder je zal betalen op de lening. Maar met een 0% lening heb je dus ook geen extra kosten.
Je kan dit niet zomaar verkrijgen, het zijn nog steeds banken die bepalen hoeveel kosten er bij een lening komen. Maar tegenwoordig heb je wel al woonleningen die met 0% verkrijgbaar zijn. Alles hangt af van je eigen inbreng, heb je veel geld in te brengen, dat zal een bank graag zien komen. Want dan kan je ook een zekerheid bieden aan de bank en het risico zo laag mogelijk houden.
En net daar is het vaak nog om te doen bij een bank. Het risico van een lening zo laag mogelijk houden. Bij een woonlening met 0% kosten kan je dus heel wat geld besparen, want het gaat over het volledige totaal ook over veel geld. Hoe komt het dat je een 0% lening hebt bij een woonlening? Wie jaren terug een variabele lening afsloot bij een bank voor een huis te kopen, kan nu door de rentedaling genieten van een lagere rente. Of in sommige gevallen zelfs geen of 0% rente. Dan betaal je enkel kapitaal terug en dat scheelt natuurlijk in het totale bedrag om af te betalen.

Wie nu nog een nieuwe woonlening aanvraagt kan ook een heel lage rente bekomen, als je zelf goede papieren kan voorleggen. Dat wil zeggen beide partners een vast inkomen, een hoog inkomen ook. De bank zal uiteindelijk nog de beslissing nemen hoeveel de procent zal zijn van je woonlening. Maar ga er van uit en zeker in deze tijden kan je een lage of 0% lening bekomen.

Vraag hier je lening aan!