In veel gevallen zal een bank verwachten dat je inderdaad minstens 18 jaar bent om een minilening of andere vorm van lening aan te vragen. Een vereiste voor een lening is vaak wel dat je inkomsten moet kunnen voorleggen. Een bank wil zekerheid dat je de lening kan terug betalen. Anders is het risico voor te groot en dat wil geen enkele bank. Maar bij een minilening vanaf 18 jaar is dat wel mogelijk. Aangezien het te ontlenen bedrag een stuk lager ligt dan klassieke leningen is het risico ook veel kleiner. Ontdek in dit artikel alles wat je moet weten als je als 18 jarige een minilening wil aanvragen.

Vind nu de goedkoopste lening!

Banken berekenen voor elke klant wat het risico kan zijn. Niet zo zeer als je een bankrekening wil openen, maar wel als je geld wil lenen. Bij een woonlening of autolening gaat het immers over zeer veel geld. Als je als bank je klanten zomaar geld geeft, is dat vragen op problemen. Vandaar dat ze eerst moeten zien wat de inkomsten en uitgaven zijn op dat moment. Er is een regel dat je 1/3e van je inkomsten kan spenderen aan leningen. Dat is natuurlijk om je te beschermen zodat je niet teveel zou lenen of de lening niet meer kan afbetalen. Bij een minilening gaat het over een veel kleiner bedrag dan voor een woning natuurlijk. Je kan dan tussen de 50 en 1000 euro lenen. Goed voor een kleine aankoop zoals een gsm of tv. Maar ook een dringende herstelling in je woning of aan je wagen.

Als 18 jarige heb je mogelijk nog geen auto of huis, dus dan gaat het vaak over andere zaken die je wenst te bekostigen. Banken maken al eens een uitzondering voor 18 jarigen als ze een minilening willen aanvragen. De voorwaarden zijn dan iets soepeler. Al blijft de regel natuurlijk wel dat je het geld moet terug betalen. Aangezien de termijn hier vastligt moet je ook zien dat je het geld tegen dan in bezit hebt. Als je 50 euro leent is dat geen probleem, maar bij 1000 euro moet je je goed zien voor te bereiden.

Vind nu de goedkoopste lening!

Om de aanvraag van een minilening te doen ga je naar een bankkantoor in de buurt. Nog makkelijker is via het internet. Op je smartphone of laptop kan je naast de informatie ook een simulatie vinden. Zo bekijk je de kosten en voorwaarden die te maken hebben met de minilening. Vergelijk enkele banken, want de kosten kunnen nogal verschillen. Eens je een goed voorstel gevonden hebt kan je de aanvraag ook via de website al doorvoeren. Als de bank je groen licht geeft dan kan je het geld snel op je rekening verwachten.