Een kredietkaart kan je zien als een extra betaalmiddel. Naast de gewone bankkaart, die iedereen heeft, kan een kredietkaart heel wat gemakken met zich meebrengen. Een eerste en vaak de belangrijkste reden is dat je op krediet kan kopen. Vandaag dus iets aankopen en het geld pas de volgende maand van je rekening zien gaan. Dat kan een leuk gevoel geven, je hoeft nu niet geen zorgen te hebben over de uitgaven. Welke andere voordelen zijn er nog? Welk voordeel kan jij erbij hebben.

Vraag hier je lening aan!

Kredietkaarten heb je bij elke bank, dus zeer waarschijnlijk dat jij ook eentje kan aanvragen. Je hoeft zelfs niet bij je vaste huisbank hiervoor te blijven. Je kan je bankrekening bij de ene bank hebben, en een kredietkaart bij een andere bank. Wat vooral belangrijk is voor een bank is dat je een vast inkomen moet kunnen voorleggen. Aangezien je op krediet zal betalen wil de bank zekerheid dat je de uitgaven kan terugbetalen. Die gaan automatisch via de rekening waar je kredietkaart aan gelinkt is. Alle gemak voor jou dus als klant, en net dat gemak kan je gebruiken om bij eender welke bank een kredietkaart aan te vragen. Wil je hiervoor naar een bankkantoor gaan, om de aanvraag in orde te maken. Dat kan natuurlijk nog steeds. Maar makkelijker en sneller is via het internet. Daar kan je dag en nacht langs en je hoeft er je woning niet voor uit te komen. Wat je dan kan doen is via de website van een bank een aanvraag indienen en even geduld oefenen. De verwerking van een kredietkaart duurt wat langer dan bij een gewone bankkaart. Net omdat de bank zekerheid wil hebben over jouw financiële situatie. Heb je een vast inkomen en geen schulden, dan zal je zeer waarschijnlijk wel groen licht krijgen.
Kies tussen de twee bekendste merken van kredietkaarten: Visa en Mastercard. Wereldwijd zijn deze aanvaard, dus je betaling moet overal wel lukken. Nog een voordeel met een kredietkaart, net als een gewone bankkaart is dat je met een pincode je betalingen kan doen. Dus bij diefstal heb je nog een veiligheid, al bel je altijd best onmiddellijk naar card stop. Bij aankopen via het internet met een kredietkaart is een pincode namelijk niet altijd nodig. Naast de twee merken van kredietkaarten kan je ook nog een keuze maken in de opties. Namelijk de uitgavelimiet is vaak belangrijk. Standaard is deze rond de 1500 euro, maar bij de niet standaard kredietkaarten kan deze hoger zijn. Of je kan een kredietkaart nemen waar je de limiet kan verhogen naar wens. Let wel dat er kosten zijn verbonden aan het verhogen of een hogere uitgavelimiet. Sowieso betaal je kosten voor het gebruik van een kredietkaart. Hoeveel deze zijn hangt dus af van de soort kredietkaart, en de bank waar je deze afneemt.

Vraag hier je lening aan!