Ben je op zoek naar een lening en je hebt al enkele banken gezien en gesproken? Maar je krijgt steeds slecht nieuws, namelijk je kredietaanvraag werd niet goedgekeurd. Jammer te horen, en mogelijk heb je de moed al opgegeven. Maar dat is voor niets nodig. In dit artikel ontdek je waarom je kredietaanvraag er niet door kwam, maar ook oplossingen naar de toekomst toe. Hoe je dus wel een lening kan krijgen en wat je ervoor moet doen.

Vraag hier je lening aan!

Voor een kredietaanvraag kan je langsgaan bij een bank, maar ook via het internet werken. Via de website van een bank kan je de aanvraag indienen. Hiermee ben je er nog niet vanaf, de bank wil immers weten wie je bent, wat je inkomsten zijn en de uitgaven op dat moment. Dat kan je doen door bewijzen over te maken via loonfiches en documenten van andere leningen of alimentatie die je op de moment nog moet betalen. Andere leningen en alimentatie zijn de enige zaken die meetellen in de berekening voor een bank. Iedereen kan lenen volgens de 1/3e regel. Dat wil zeggen dat je 2/3e moet overhouden van je inkomsten om te kunnen spenderen aan andere zaken. Zaken zoals voedsel, verwarming, tv, gsm, hobby’s, en dergelijke meer. Want dat vergeten mensen wel eens, na de lening moet je ook nog kunnen leven. Geld uitgeven als je eens een avondje uit gaat en zo. Niet vergeten dat een bank je dus eigenlijk veilig wil stellen zodat je niet teveel uitgaven hebt op een maand.
Je wil niet in de situatie komen waar de schulden zich alleen mar ophopen en je de lening niet meer kan afbetalen.

Een vast loon en een vaste job helpen je zeker en vast bij een kredietaanvraag. Een bank wil zekerheid dat je alles kan terug betalen van de lening. Maandelijks een afbetaling doen is dus de boodschap eens de lening loopt. Dus bij de aanvraag van een krediet zal de bank bekijken wat je inkomsten zijn. Leen je alleen of samen met je partner? Dat maakt ook al een verschil voor een bank en voor je aanvraag. Leen je met twee, dan stijgen de kansen want je hebt waarschijnlijk met twee een job en dan kan je ook meer lenen.

Het spreekt ook voor zich dat je meerderjarig moet zijn om een kredietaanvraag te doen. Tenzij je er nog zeer jong uitziet zal een bank genoegen nemen met een kijk op je paspoort. Aan de hand van je geboortedatum kunnen ze dit dus zeer snel te weten komen.

Het is dus een kwestie van een zo goed mogelijk dossier te kunnen voorleggen bij de bank. Dit kan je doen door inkomsten en uitgaven op te lijsten en te zorgen dat je nog ruimte hebt om een nieuwe lening erbij te nemen. De kredietaanvraag zal dan bekeken worden, maar als je geen 1/3e meer over hebt dan is de kans klein om nog een nieuwe lening te verkrijgen.

Vraag hier je lening aan!