Na het lezen van dit artikel zal je alles weten hoe je een financiering kan aanvragen. Het lijkt makkelijk, naar een bank stappen en de aanvraag in orde maken. Maar dan bega je een fout en sla je belangrijke stappen over. Het kan je trouwens ook meer kosten door zonder nadenken de aanvraag te doen. Wil je alle kennis vergaren en de bank te slim af zijn? Wij denken van wel, net omdat je dan geld kan besparen. Hoe dit allemaal in mekaar zit, ontdek je in onderstaand artikel.

Vraag hier je lening aan!

Banken hebben ook als doel om winst te maken en dat doen ze door kosten aan te rekenen op diensten die jij afneemt. Dus voor een bankrekening betaal je jaarlijks een bijdrage, ook voor je bankkaarten en dergelijke meer. Maar ook voor een financiering of lening betaal je dus kosten. Als je in een bankkantoor zit voor informatie gaan ze je niet vragen om te betalen, want tot daar is het gratis. Maar eens ze je handtekening hebben voor een dienst, dan betaal je kosten. En het is daar dat je het verschil kan maken. Aangezien er heel wat banken zijn tegenwoordig en die allemaal met mekaar moeten concurreren is de ene bank duurder dan de andere, op vlak van kosten voor hun diensten. Een gratis bankrekening bijvoorbeeld, of gratis kredietkaart, er zijn banken die ze geven en jij kan daar dus van profiteren.

Door de banken te vergelijken op vlak van kosten, maar hoe begin je daaraan? Je kan elk bankkantoor bezoeken en vragen naar het kosten tarief voor een financiering. Dat kan heel wat tijd innemen, want er zijn veel banken, niet elke bank heeft een kantoor in de buurt, en je kan ook niet altijd iemand spreken. Hoe kan het dan sneller? Door online te zoeken, want banken hebben allen een professionele website. Daar kan je als potentiële klant terecht voor informatie, maar ook voor een simulatie. Voer zo een simulatie uit op elke banken website, vanuit je eigen huis, in je eigen tijd. Niemand die achter je aan zit als je dit ’s avonds wil doen. Op eender welk tijdstip van de dag kan je de website van een bank bereiken. Een simulatie van een financiering doe je door een bedrag in te voeren dat je wenst te lenen en de periode voor de afbetaling. Als resultaat krijg je een bedrag met de kosten al in. Maar er staat wel bij vermeld welk kosten percentage er is. Dat percentage kan je dan vergelijken met andere banken. Op die manier haal je er de laagste kostenpercentage uit en kan je dus een financiering aanvragen met de laagste kosten. Zo spaar je geld uit over de gehele duurtijd van de lening.

Vraag hier je lening aan!