Als je wil plezier maken heb je geld nodig. Maar het kan zijn dat je bankrekening dat even niet toelaat. Je hebt al je vaste maandelijkse kosten en je hebt dus snel geld nodig. Dan is een mini krediet mogelijk wel een oplossing. Het gaat hier vaak over het lenen van een klein bedrag. Hier komen nog kleine kosten bij die je in één keer moet terug betalen. Best wel handig en duidelijk voor jou als klant. Waar je deze aanvraagt maakt niet zo veel uit, je kan je vaste huisbank proberen of een andere bank. Je zal snel ontdekken welke voorwaarden er aan vast hangen.

Vind nu de goedkoopste lening!

Normaal als je leent zal de bank willen weten wie je bent en wat je financiële toestand is. Je inkomsten en uitgaven zullen eens bekeken worden. Als je geen noemenswaardige uitgaven hebt dan kan je waarschijnlijk zonder probleem een mini krediet aanvragen. Langs de uitgaven kant bekijken ze steeds andere leningen en alimentatie als vaste kosten. Langs de inkomsten kant zijn dit prestaties als arbeider of bediende, maar ook als je een zelfstandig beroep uitoefent. Je hebt dus loonfiches nodig dan, of boekhoudkundige documenten om dit aan te tonen. Aangezien je bij een mini krediet van 50 euro tot 1000 euro kan lenen, is het bovenstaande misschien minder van toepassing. Al is een bank liever voorzichtig en zullen ze je toch eerst screenen, zeker als je nieuwe klant bent.

De aanvraag van een mini krediet kan je zelf doen via de website van een bank. Ook in een kantoor is dit nog mogelijk, mocht je persoonlijk contact verkiezen boven een computer scherm. Je kan meerdere banken vergelijken via het internet, dit neemt niet zoveel tijd in beslag. Vergelijk ze op basis van de voorwaarden en de kosten die bij het mini krediet komen. Hoe minder kosten op een mini krediet, hoe beter voor je portemonnee. Eens je de beste voorwaarden hebt gevonden, kan je de aanvraag indienen en dan is het alleen nog maar wachten op het geld.

Vind nu de goedkoopste lening!

Weet wel dat je het ontvangen geld van een mini krediet in een keer moet terug betalen. Stel dat je 50 euro leent, dan heb je bijvoorbeeld 4 euro kosten. Dan moet je 54 euro binnen de twee weken terug betalen. Dus als je dat geld op die termijn niet bij mekaar kan krijgen, dan ga je best nog even wachten. Als dat geen probleem is, dan kan je de aanvraag van een mini krediet vandaag nog doorsturen. De bank zal dit snel verwerken en jij krijgt het geld op een rekening naar keuze. Je hoeft niet bij je huisbank te blijven, je kan ook een mini krediet aanvragen bij een andere bank. Je zichtrekening kan je bij je vaste bank houden. Je hoeft dus niet alles te verhuizen.