Ben je op zoek naar een krediet, dan heb je zeer waarschijnlijk een bank nodig. Zij kunnen je hier het best bij helpen. In tegenstelling tot familie of vrienden, waar het lastig kan worden als het over geld gaat. Bij een bank heb je goede afspraken van in het begin en dat is wel nodig als het over veel geld gaat. Er zijn tal van krediet vormen bij een bank dus ook daar moet je in het begin een onderscheid in maken. Bijvoorbeeld een autolening of persoonlijke lening zijn twee populaire vormen van leningen. Maar een krediet aanvraag, hoe doe je dat precies en waar moet je op letten?

Vraag hier je lening aan!

Je kan naar een bankkantoor stappen en daar alle informatie vragen over een krediet. Als je een degelijk voorstel krijgt kan je eveneens de aanvraag al doen. Maar dan mis je wel een aantal zaken. Zoals de andere banken die mogelijk een lager kostentarief hebben. En dat is zeer interessant voor jou als klant. Bij een krediet afbetaling moet je namelijk ook nog kosten betalen. Hoeveel die kosten zijn hangen af van de vorm van krediet, het ontleende bedrag en het JKP. Dat laatste staat voor Jaarlijks kosten percentage. Heb je een hoog percentage bij die ene bank, zonder eerst te vergelijken? Dan betaal je ook meer kosten op dat krediet. Dat kan je voorkomen door ook naar andere bankkantoren te gaan. Of maak het je nog makkelijker en ga naar de websites van de banken. Op die manier kan je ineens veel meer banken online bezoeken en simulaties uitvoeren. Door die simulaties kan je ook zien hoeveel kosten je moet betalen op het krediet. Je krijgt een resultaat te zien inclusief de kosten en het JKP staat erbij vermeld. Blijf zoeken tot je het laagste percentage hebt gevonden. Eens je dat gevonden hebt kan je de krediet aanvraag ook online doen. Gewoon je gegevens invullen en doorsturen. De bank zal je financiële situatie nog navragen. Je inkomsten en uitgaven zijn belangrijk bij het aanvragen van een lening. Je moet immers in staat zijn om de lening af te betalen.

Er is een algemene regel bij banken dat je 1/3e kan spenderen aan leningen en eventueel alimentatie. De rest van het geld moet je kunnen behouden en gebruiken voor de dagdagelijkse boodschappen, facturen en andere kosten. Die regel is niet zomaar in het leven geroepen, maar om bank en klant te beschermen tegen wanbetaling en grote schulden. Je moet ook nog kunnen leven na het afbetalen van de lening. Het is dus belangrijk dit goed in de gaten te houden. Zo een online lening simulatie is dus een goede manier om zelf al eens een berekening te maken en te bekijken wat er mogelijk is.

Vraag hier je lening aan!