We horen het vaak genoeg in het nieuws, jaarlijks stijgt de auto verkoop nog. Ook al staan we dagelijks zoveel uren in de file, koning auto blijft op de eerste plaats staan. Om een auto te kopen gebruiken veel mensen dan ook een autolening. Die zijn makkelijk bij alle banken te verkrijgen. Als je kan aantonen dat je deze kan afbetalen natuurlijk. Want dat speelt ook een grote rol voor banken. Je moet zien dat je de lening kan afbetalen voor de gehele duurtijd. Maar hoe je alles aanpakt ontdek je in dit artikel.

Vraag hier je lening aan!

Autoleningen zijn makkelijk om een auto mee aan te kopen. Het grote voordeel is dat je niet in een keer het bedrag moet uitgeven. Maar via maandelijkse afbetaling kan je de auto afbetalen. Vaak gaat dit over een termijn van 3, 4, 5 tot zelfs 7 jaar. Hoeveel jaar je kiest moet je zelf uitmaken. Maar hoe korter de afbetaal termijn hoe hoger het maandbedrag zal liggen. Dus daar moet je eens goed naar kijken wat je maandelijks aankan om af te betalen. Want reken er ook nog de andere kosten bij zoals autoverzekering, taks, onderhoud en benzine. Dat zijn vaak zaken waar je niet meteen aan denkt bij de aankoop van een auto, maar je wel geld kosten. In totaal met de lening neemt dat een grote hap uit je budget en dat moet je zien bol te werken. Ook voor een autolening zal een bank bekijken wat je financieel aankan. Je moet dus je loonfiches voorleggen en eventueel bewijs van andere leningen. De inkomsten moet hoger liggen dan de uitgaven, dat spreekt voor zich. Maar je moet wel nog voldoende over hebben om van te kunnen leven. Namelijk 2/3e van je inkomsten moet je na aftrek van de leningen nog over hebben. Dat zal je bij de aanvraag via de website ook wel te lezen krijgen, of in een bankkantoor zal een bediende je hier ook op wijzen.

De kosten die je hebt op een autolening zijn bij veel banken gelijkend, maar hier en daar kan je een lager JKP vinden en dus minder kosten betalen. Dat maakt het net nog wat interessanter. Want voor een auto ben je ook al een heus bedrag kwijt. De kosten veranderen wel als het om een nieuwe auto gaat of een 2dehands auto. Een eerste stap is altijd dat je een online autolening simulatie doet. Zo kan je snel zien wat het je zal kosten per maand en hoe lang de lening zal lopen. Vergelijk zoveel mogelijk banken, enkel zo kan je de afbetaling zo laag mogelijk houden. De centen die je in eigen zak kan houden, zijn dubbel gewonnen dan. Een autolening aanvragen hoef je niet bij je vaste huisbank te doen. Dat kan bij eender welke bank. Maar je hoeft hiervoor niet alles mee te verhuizen. Je bankrekening en dergelijke kunnen bij je huisbank blijven. De afbetaling loopt dan via domiciliëring.

Vraag hier je lening aan!