Minileningen zijn niet meer zo nieuw, maar nog niet zo bekend als andere soorten leningen. De naam zegt het zelf, met een minilening kan je een minibedrag lenen. Dat gaat dan over 50 tot 1000 euro. Vaak is dat bedrag voldoende om een dringende factuur of kost te betalen. Dus als je bankrekening even wat te laag staat, dan is dit wel een ideale oplossing. Maar waarom is de minilening de wereld aan het veroveren? Welke gemakken heb jij er aan als klant en hoe kan je zo een minilening aanvragen. Lees verder en ontdek alles in dit artikel.

Vraag hier je lening aan!

Het kan iedereen overkomen, als het einde van de maand in zicht is bijvoorbeeld. Zo goed als alle facturen zijn betaald, maar je hebt toch nog eentje over. Het moet snel in orde zijn, maar je hebt niet voldoende centen op de rekening staan. Het is ook best om niet te gaan lenen bij familie of vrienden, want dat kan op termijn problemen geven. Vele ruzies ontstaan namelijk om geld. Dus best ga je bij een bank langs. Als het bedrag onder de 1000 euro blijft dan kan je een minilening aanvragen. Deze vorm van lening kan snel en makkelijk aangevraagd worden en bij aanvaarding ontvang je het geld ook zeer snel op je rekening. Handig aan een minilening is dat je op voorhand goed weet wat de kosten zullen zijn en op welke termijn je moet af betalen. Het is niet zo dat je hier een kosten percentage zal krijgen, maar wel een vaste kost. Een bedrag in euro’s welke je bovenop het ontleende bedrag moet terug betalen. Ook de termijn is veel korter dan een normale lening. Bijvoorbeeld, als je 50 euro leent dan betaal je een vaste kost van 4 euro en dien je binnen de 14 dagen terug te betalen. Zeer handig dus. Jij hebt het geld in handen en kan de betaling uitvoeren die nodig is. En je bent ook weer snel af van de lening.

Het verschil met een persoonlijke lening is dat je daar langer moet terug betalen en vastzit met een JKP. Dus nog eens de kosten die er maandelijks bij komen. Het kan dan jaren duren eer de terug betaling gedaan is. Dat geeft niet altijd een prettig gevoel. En voor een klein bedrag is het ook geen goed idee om te veel te lenen. Dan betaal je zeer veel terug aan de bank. Neem dan een minilening voor een bedrag tot 1000 euro en je probleem is ook opgelost.
Je kan een minilening overal aanvragen, eender welke bank is dus goed. Je kan de aanvraag ook doen bij een andere bank dan je vaste huisbank. Dat kan allemaal makkelijk dezer dagen. Via een kantoor of via de website van de bank. Bekijk maar welk aanbod ze hebben en vraag die minilening dan aan.

Vraag hier je lening aan!