Wat een leuk gevoel om 18 jaar te worden. Je mag meer doen, per auto rijden en misschien zelfs wat alcohol nuttigen. Al willen we dat laatste niet al teveel aanmoedigen. Wat je ook kan is lenen. Misschien nog niet voor een woning, want daar moet je een vaste job voor hebben en een hoop eigen kapitaal. Wat wel kan is een minilening aanvragen. Mocht je deze soort lening nog niet kennen, dan leggen we je in dit artikel alles uit.

Vraag hier je lening aan!

Je hebt mogelijk nog niet van de minilening gehoord. Deze lening bestaat wel al even, maar ook nog niet zo lang als de andere drie klassieke leningen. Dat zijn de woonlening, autolening en persoonlijke lening. Mogelijk ken je wel iemand die één of twee van deze leningen heeft lopen. Alle drie kan ook uiteraard. Maar als 18 jarige heb je daar nog geen nood aan, tenzij je al een auto wil kopen natuurlijk. Een minilening is eerder voor kleine uitgaven, een gsm die je wenst te kopen, belkrediet vernieuwen, een andere uitgave die je wil bekostigen, maar je hebt er geen geld voor momenteel. Dat is het verhaal van veel 18 jarigen natuurlijk, veel willen doen, maar het geld er niet voor hebben. Het zakgeld van je ouders is vaak al niet meer genoeg om al je uitgaven mee te betalen. En het geld van weekendwerk en een vakantiejob staat op je spaarrekening. Dat is zeer goed, houden zo. De minilening kan je dus in geval van kleine uitgaven vooruit helpen.

Je kan als 18 jarige een bank binnen stappen en informatie vragen. Een bankbediende staat je zeer graag te woord en zal je misschien overhalen om de minilening af te sluiten. Jij kan hier beslissen op in te gaan of nog even te wachten. Want even verder op is er nog een bank, daar kan je net hetzelfde doen en informatie vergaren. Je zal zien de uitleg wel hetzelfde zal zijn, maar de voorwaarden en kosten kunnen per bank verschillen. Als 18 jarige is elke euro belangrijk, dus neem je best een minilening met de laagste kosten. Je kan hiervoor alle banken afgaan en overal de vragen stellen. Maar je kan ook via het internet gaan. Alle banken hebben websites waar je zelfs met de smartphone informatie op kan zoeken. Eventueel ook de aanvraag al in orde maken. Op enkele dagen en zelfs minder kan jij het geld al in bezit hebben.

Dus bij welke bank je gaat, maakt niet zoveel uit. Als 18 jarige kan je aan een minilening geraken. Via een bankkantoor of de website van een bank. De kosten krijg je op voorhand al medegedeeld en je weet ook wanneer je alles moet terug betalen. Duidelijkheid voor zowel bank als klant.

Vraag hier je lening aan!